Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit (50), oğlu Oğuzhan Yiğit (14) ile matematik öğretmeni Ercüment Pişer (44) ve oğlu Onuralp Pişer (15), Kaş-Meis arasındaki 7 bin 100 metrelik mesafeyi birlikte yüzerek geçmeyi deneyecek. Geçen yıl Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması'nda 6 bin 500 metrelik mesafeyi oğlu Onuralp ile yüzerek geçen Ercüment Pişer, İstanbul Boğazı'nı da Hasan Yiğit ile birlikte kat etmişti.

Ercüment Pişer’in yeni hedefi ise Kaş ile Yunanistan’ın Meis Adası arasınaki 7 bin 100 metrelik mesafeyi geçmek. Pişer, Balıkeser’den katılan 4 kişi olarak parkuru birlikte tamamlamaya çalışacaklardını söyledi. Pişer, “Bu yılki yarışmalara 190 kişi katılacak. Kaş’taki yarışmaya Balıkesir'den ilk kez 4 kişi katılıyor. Başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Oğuzhan Yiğit ve ve Onuralp Pişer ise babalarına güzel bir sürpriz yapacaklarını belirterek, yarışmanın “Bababalar Günü'ne denk gelmesinin ise kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirttiler.

Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit ise, bu yıl ilk defa oğlu ile birlikte büyük bir yarışmaya katılacaklarını belirtip, “Yüzme antrenörü Ender Özerler denetiminde aylardır bu yarışmaya hazırlanıyoruz. Havuzda antrenman yaptığımız için tuzlu suda 7 kilometrelik mesafeyi aşacağımıza inanıyorum. Zorlu mücadelede bizi destekleyecek olan baba oğul var. Hepimiz birlikte başaracağız" dedi.



HD(İÖ/AAA)