Emre Yavuz, ailesi tarafından 5 yaşında iken yürüme güçlüğü çektiğinin fark edilmesi üzerine Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tetkiklerde kas hastası olduğu anlaşılan Yavuz'un tedavisine başlandı. Ancak hastalığı ilerleyen Yavuz, 6 yıl önce yatağa mahkum oldu.  

GEÇ TEŞHİŞ

Oğlunun gözleri önünde her gün eriyip gittiğini belirten baba 42 yaşındaki Sait Yavuz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Oğlum 2 yaşında yürümeye başladığında, yerden kalkarken bacaklarına yaslanarak kalkmaya çalışıyordu. Ben de bu durumdan şüphelenip Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdüm. Hastanede yapılan muayenede herhangi bir sonuç çıkmadı. 5 yaşına geldiğinde yürümesinde ve koşmasında aksamalar oluyordu. Çocuğumu tekrar aynı hastaneye götürdüm.  Burada doktorlar çocuğumu muayene ettikten sonra beni Ankara'ya Hacettepe Tıp Fakültesi'ne yönlendirdiler. Burada yapılan tetkiklerde çocuğumun kas hastası olduğu söylendi. Tabii geç teşhis konulmuş oldu. İlk hastaneye götürdüğümde teşhis edilse belki iyileşirdi.''

6 YILDIR YATAĞA MAHKUM 

Oğlunun son 6 yıldır yatağa mahkum olarak yaşadığını anlatan Sait Yavuz şöyle devam etti:

''Doktorlar çocuğumun ilerleyen dönemlerde yatalak olacağını söyledi. Son 6 yıldır da yatağa mahkum olarak yaşıyor. Şu anda çocuğum, kaslarındaki çekmeler nedeniyle kol ve bacaklarını kullanamıyor, nefes almakta da güçlük çekiyor. Kalp kaslarının da iyi çalışmaması nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Çocuğumu iyileştirmek için alternatif tıp yöntemlerini bile denedim, ama hiçbir sonuç alamadım. Bu şekilde bu hastalıkla yaşamaya çalışıyoruz.

İŞYERİnİ KAPATMAK ZORUNDA KALMIŞ

Daha önce sanayi sitesinde işyeri bulunduğunu kaydeden Yavuz, "Oğlumun tedavisiyle yakından ilgilenmek zorundaydım. Bu yüzden de yaklaşık 1.5 yıl önce işyerimi kapatmak zorunda kaldı. Şu an işsizim. Oğlumun tedavisini de daha önceki birikimlerim sayesinde yaptırıyorum'' diye konuştu. 

"ARKADAŞLARIMLA YÜRÜMEK, KOŞMAK İSTİYORUM"

Nefes almakta ve konuşmakta güçlük çeken Emre Yavuz da, yaşıtları gibi koşup oynamak, gezmek istediğini belirtti. Yavuz, ''İnşallah hastalığımın tedavisi bulunur. Yürümeyi, top oynamayı, gezmeyi çok özledim. Sokakta oynayan çocukları görünce çok üzülüyorum. Ben de iyileşip onlar gibi yürümek istiyorum" dedi.

HASTALIĞI NEDENİYLE BİR ÇOK FONKSİYONUNU YİTİRDİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Pediatri Çocuk Kardioloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan ise şunları söyledi:

"Hastamız, kas hastalığı nedeniyle vücudunun bir çok fonksiyonlarını yerine getiremiyor. Hastalığının ilerlemesi nedeniyle Emre, solunumda da güçlük çekiyor. Solunum yeterli olmadığı için akciğer enfeksiyonuna yakalandı. Ayrıca kalp kasında da tutukluk oluyor. Bizim hastanemizde de bu rahatsızlıklar nedeniyle bulunuyor.''



HK(İA/COŞ)