Tek çocuklarının Kastamonu’da yılda ancak 2 ay ücretsiz fizik tedavi alabildiğini söyleyen 35 yaşındaki Murat Doğan, yasa gereği 2 ayın üstündeki fizik tedavi için ücret ödemek zorunda olduklarını, buna da özel bir şirkette asgari ücretle çalıştığı için bütçesinin uygun olmadığını söyledi. İlgili yasada iki ayın üstünde fizik tedavinin ancak ücretsiz olarak üniversite ve araştırma hastanelerinden verilebileceğinin kaydedildiğini söyleyen baba Doğan, "Memur değilimki tayinimi büyük şehire çıkartıp, çocuğumun tedavisini üniversite hastanesinde devam ettireyim. Oğlumu şehir dışında nasıl tedavi ettireyim?" dedi.

Ev kadını anne 31 yaşındaki Derya Doğan ise gözyaşları içinde, "Fizik tedavisi almadığı dönemlerde yürümesinde bozulmalar meydana geliyor. Oğlumun yorulmaması lazım. Yorulursa hastalık ilerliyor. Bilinçsiz yapıldığında liflere zarar da verebilir. Buna karşın bir gün egzersiz yapmazssa, hemen yürüyüşünde aksaklık oluyor. Beş yıl sonra sahip olduğum tek oğlumun bu hallere düştüğünü görmek istemiyorum. Hastalığının ilacı bulunana kadar tedavi almasını sağlasalar bize yeter" diye konuştu.

Derya Doğan, çocuğunun yıl boyu ücretsiz Kastamonu Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Merkezi’nde tedavi görmesini istediklerini, bu konuda çalmadık kapı bırakmadıklarını, bakanlık ile yazışmalar yaptıklarını, ancak verilen cevabın olumsuz olduğunu söyledi.