Hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan 40 yaşındaki Ahmet Aydın, oturdukları evin kirasını ödeyemeyince, eşi 31 yaşındaki Aynur Aydın ile birlikte 12 yıl önce babasından kalan 2 odalı gecekonduya taşındı. Ahmet Aydın, uzun yıllar bakım yapılmayan evi kendi imkanlarıyla onarmaya çalıştı. Ancak, kartonpiyer olan çatıyı tamir edemedi. Her yağmur ve kar yağdığında bağlantı noktalarından açılan çatı, çökme noktasına geldi. Bu gecekonduda 2 çocuk sahibi olan Aynur Aydın, yağmurlu havalarda içeriye su girdiğini ve evin oturulmaz hale geldiğini söyledi. Kış öncesi çatıyı tamir ettirecek imkanlarının bulunmadığını anlatan Aynur Aydın, şöyle dedi:

"Eşim, akan yerleri tamir etmeye çalıştı ama işe yaramadı. Bu kış ne yapacağız bilmiyorum. Parasızlıktan yaptıramadık. Eşimin bir işi yok. Orda burda yük taşıyarak, kömür taşıyarak para kazanmaya çalışıyor. Ben de el işi yapıyorum. Ama çatıyı yaptıracak gücümüz yok. Tek istediğim çatının tamirinin yapılması. Çocuklarım okula gidiyor. Bazı eksikleri var. Ama onlar önemli değil. Kışa girmeden çatının tamir edilmesi gerekiyor."

Gelik Ayiçi Yüzüncü Yıl Ortaokulu öğrencisi olan 10 yaşındaki Ogün ve 11 yaşındaki Kader Aydın da yağmurlu havalarda evde ders çalışamadıklarını, hem defter ve kitaplarının, hem de ev eşyalarının ıslandığını söyledi. Ogün ve Kader, "Kış gelmeden çatının tamiri için yardım bekliyoruz" dedi.



GG(EE/COŞ)