Sefa KIDIK/İSTANBUL, KARTAL'da iki kundakçı, park halindeki iki otomobili, tinerle tutuşturdukları bez parçalarını altlarına atarak ateşe verdi. Diğer otomobilleri de yakmak isteyen kundakçılar, ellerindeki tiner kutusu tutuşunca amaçlarına ulaşamadan kaçtı.


Yeni Mahalle Tevfik Fikret Sokak içinde park halindeki 2 otomobilden, saat 01.00 sıralarında alevler yükseldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, sokak içine giren 2 kişi, yanlarında taşıdıkları tiner dolu kutudan ellerindeki bezleri döktü. Tinerli bezi kolaylıkla tutuşturup araçların altına atmaya başlayan kundakçıların ellerindeki tiner kutusu da tutuştu. Tutuşan tiner kutusunu atan 2 kişi, kaçarak izlerini kaybettirdi. Yanan otomobillere ilk olarak sokak sakinleri yangın söndürücü tüp ve kovalara doldurdukları suyla müdahale etti. Bu sırada itfaiye ve polise de haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçlardaki yangını tamamen söndürdü.

Sokak sakinlerinden bir kişi, "Eğer tiner kutusu ateş almasaydı, sokaktaki bütün araçları yakacaklardı" diye konuştu.

Yanan araçlar olay yeri inceleme polisleri tarafından incelenerek delil toplandı. Polis, kaçan 2 kişiyi yakalamak için çalışmalara başladı.


SK (ÖA) (FOTOĞRAF)