Merkezi Allgau Orient Rallye 2012, Oldtimer ve Youngtimer araçların katıldığı dünyanın en son otomobil macera ve dostluk rallisi yarışmacılarının bazıları bu yılın Nisan ayında Kars'a geldi. Yarışmacılar, Akyaka İlçesi'nin Karahan Köyü İlkokulu'na 12 bin euro bağışta bulundu.

Rally organizasyon komitesi bu kez de 4 işadamı ve eşleriyle birlikte tekrar Kars'a gelerek aynı okula bir dizi yardımda bulundu. Almanya'daki 60 bin üyeli Allgave Orient Rally Trabi Team Motorsport Arena'nın İkinci Başkanı Nadir Serin ile birlikte gelen Alman işadamları ve eşleri, beş öğretmenin görev yaptığı ve 93 öğrencisi bulunan okula yardımları ulaştırdı. Okula hediye edilen 4 projektör, 4 sınıfa akıllı tahta, 4 dizüstü bilgisayar, fotokopi makinesi, ses sistemi, hoparlör, fotoğraf makinesi, video kamera, hard disklerin teslimi sırasında öğrencilere meyve de ikram edildi.

Organizasyon Komitesi üyesi Richard Hawlitschek, bu yardımların her geçen yıl daha da artacağını ve her yıl bu okula yardım getireceklerini belirtti. Öğrenciler, kendilerine kışlık ayakkabı ve mont yardımda bulunan Almanlara teşekkür etti.

BA(KS/COŞ)