Karşıyaka Lisesi'nin, Karşıyaka Necip Demir Ticaret Lisesi tarafından kullanılan eski binasının imam hatip ortaokulu yapılmak istenmesine karşı yaklaşık bir haftadır Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı öncülüğünde imza toplayan Karşıyakalılar tepkilerini yürüyüş yaparak dile getirdi.

Akşam saatlerinde Karşıyaka Çarşısı girişinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde pankartlarla Karşıyaka Lisesi Marşı'nı söyleyerek lisenin bulunduğu Alaybey'e kadar yürüdü.

Okul girişine önceki gün asılan ancak kimliği belirsiz kişiler tarafından boyanan ve üzerinde Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu yazan tabelanın önünde toplanan grup adına konuşmayı Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı (İKLEV) kurucularından Recai Acar yaptı. Anadolu Lisesi olarak faaliyet gösteren Karşıyaka Lisesi'nin mevcut fiziki şartlarının yetersiz olduğunu dile getiren Acar, "Okulumuzun eski binası geçici onayla 1979 yılında Necip Demir Ticaret Lisesi'ne verilmiştir. 24 Derslikli binanın yeterli olmaması sonucu 880 mevcutlu okulun 210 öğrencisi olan 9. sınıfları tuvaleti bile olmayan ek binada ders yapmak zorunda öğretim görmektedir. Yeni binasına taşınan ticaret lisesinin boşalttığı binaya okulumuzun ihtiyacı vardır. Biz Karşıyaka Lisesi mezunları olarak eski binanın onarılarak okulumuza geri verilmesini istiyoruz" dedi.

Okul girişine asılan tabelada yazılı olan imam hatip ortaokulu yazısının boyanmasıyla ilgileri olmadığını söyleyen Acar, "Ticaret Lisesi'nin boşalttığı bina önce bize verilecekti ancak 4+4+4 sistemine geçilince anlaşıldı ki bu yasayı çıkartanların derdi 12 yıllık eğitim değil sadece ortada kalan 4 yılki bölüm. Bu yüzden de binamız gitti. Bu tabelayı asmış olabilirler ama biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup Karşıyaka Lisesi Marşı'nı söyleyerek dağıldı.

TG(YY/SSA)