Şemikler ve Yalı mahallelerindeki demiryolu hemzemin geçidinin İZBAN seferleri nedeniyle dün sabaha karşı kapatılmasını, demiryolunu gündüz işgal ederek protesto eden mahalle sakinleri, bugün öğle saatlerinde yine toplandı. Dün geçitte yapılan eylem sırasında İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'dan söz alan Şemikler Mahallesi Muhtarı Bahar Zengin ile Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk, vatandaşlarla birlikte hemzemin geçidin yanına geldi. Emniyet Müdürü Bilkay ile görüşen muhtarlar daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile görüşmek üzere hemzemin geçitten ayrıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı hemzemin geçit ve çevresinden geçmeye kalkanlar engellendi. Bu sırada hemzemin geçitten geçmekte ısrar eden bir kişi gözaltına alındı.

Üst geçidin merdivenlerine çıkamadığı için karşıya geçemeyen yaşlılar da tepkilerini dile getirdi. Telefon faturasını yatırmak için tekerlekli yürüteçle bariyerlerin önüne kadar gelen 80 yaşındaki Hikmet Togok, "Bize bu zulmü düşman yapmadı. Bu halimle nasıl karşıya geçeceğim? Burayı kapatacaklarına üst geçidi buraya yapsalardı" diyerek tepkisini dile getirdi. Baston yardımıyla yürüyebilen 83 yaşındaki Beyzan Özbakan da üst geçitte bulunan asansörlerin bozuk olduğunu söyledi.

Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından konuşan Şemikler Mahallesi Muhtarı Bahar Zengin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'a, hemzemin geçitle ilgili isteklerini dile getirdiklerini söyleyerek, "Alt geçit yapımı bitirilene kadar hemzemin geçidin eskisi gibi çalışmasını istedik. Vatandaşların tepkilerini dile getirdik. Belediye Başkan Vekili bize İZBAN ve İmar Müdürlüğü'nden projeyle ilgili dosyaları isteyip inceleyeceğini ve gün içerisinde verilecek kararı bildireceğini söyledi. Kararı bekliyoruz. Ayrıca yarın mahallenin pazarı var. Vatandaşlar pazara gitmekte büyük zorluk çekecekler" diye konuştu.



TG(AÖ/CK)