Alaybey semtindeki Necip Demir Ticaret Lisesi, Temmuz ayı başında Demirköprü bölgesinde TOKİ’nin yeni yaptığı binaya taşındı. Eski okul binası da 4+4+4 sistemine göre Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu olarak yeniden açıldı. Okulun bahçe duvarına bir süre önce asılan tabeladaki imam hatip bölümü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sprey boyayla kapatıldı. Okula gelen yöneticilerin olayı farketmesinin ardından polis ekiplerinden yardım istendi. Polisin ilk araştırmasından da olayı gerçekleştiren kişilerin izine raslanmadı.

DERNEKTEN TEPKİ

Resmi açıklama yapmaktan kaçınan okul idarecileri, okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmediğini, binanın lise olarak yetersiz kalmasından dolayı başvuru üzerine başka bir binaya taşındığını, bunun üzerine boşalan binanın da yeni sistem dolayısıyla ortaokul olarak açıldığını dile getirdi.

Olayın duyulmasının ardından okula gelen İmam Hatipler ve Mezunlar Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, “Bir okul kapatılarak imam hatibe dönüştürülmedi. Kapatılan bir okul yeniden imam hatip ortaokulu olarak açıldı. Bu da buradaki ailelerin istediği doğrultusunda oldu. Burada provakasyon yapılmak isteniyor ama bunun gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Bu arada polisin de olayla ilgili soruyturmasının devam ettiği bildirildi.

Bu arada Karşıyaka ve İzmir’de çeşitli sivil toplum örgütleri Atatürk’ün de üç kez ziyaret ettiği tarihi binanın eğitim ve kültür müzesine dönüştürülmesi için imza kampanyası başlattı. Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı önderliğinde yarın da binanın imam hatip okuluna tahsis edilmesi yürüyüşle protesto edilecek.