Sefa KIDIK/İSTANBUL, ARNAVUTKÖY’de, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs orta refüjü aşarak karşı yöne geçerek bir  otomobille çarpıştı.  Kazada yaralanan 5 kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kazanın yaşandığı yerin ‘Ölüm Virajı’ olarak adlandırıldığını belirten vatandaşlar yetkililerin önlem almasını istedi.


Kaza, Eski Edirne Asfaltı Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlası mevkiinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. 34 ZEA 92 plakalı minibüsüyle Habibler istikametine gitmekte olan Mustafa Kuru, henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs orta refüjü aşarak karşı yöne geçerek, Necmettin Altunordu’nun kullandığı ve içinde 4 kişi bulunan 34 ZG 184 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Yan yatarak sürüklenen minibüsün sürücüsü Mustafa Kuru yola fırladı. Arnavutköy istikametine ilerleyen 34 ET 4692 plakalı hafriyat kamyonunun şoförü Şinasi Mutlu da yola fırlayan Kuru’ya çarpmamak için manevra yaptı ve  yol kenarındaki toprak alana çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ile polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede kaza yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan Necmettin Altunordu, Gökhan Öztürk, Yusuf Altunordu ile  Erhan isimli kişiyi  kurtardı. Otomobilden çıkartılan yaralılar ile yola fırlayan minibüs sürücüsü Mustafa Kuru, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Kazayı yara almadan atlatan hafriyat kamyonunun şoförü Şinasi Mutlu, "‘Karşı yöne geçen minibüs otomobile çarpıştı. Daha sonra taklalar atarak bana doğru gelmeye başladı. Yola fırlayan sürücüye çarpmamak için kendimi sağa attım" dedi.


Kazanın meydana geldiği bölgede iş yeri bulunan Selamettin Erdem de "Burası ölüm virajı olarak anılıyor. Yolun yapımında hata var. Bu nedenle sürekli kazalar meydana geliyor. Defalarca dilekçe verdik. Artık yetkililerin gerekli tedbirleri almasını istiyoruz’ diye konuştu.


SK (MK) (FOTOĞRAF)