Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde dün yapılan ameliyatla 70 yaşındaki Sabri Güven, sağlığına kavuştu. Daha önceleri tedavi için Erzurum'a gitmek zorunda kaldığını belirten Sabri Güven, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Sabri Güven ve yakınları doktorlara teşekkür etti.

Bölge illerinden de hasta kabul edeceklerini vurgulayan, operasyonu gerçekleştiren Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamit Serdar Başbuğ, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Kentte ilk kez by-pass ameliyatının yapıldığına işaret eden Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, "Bu bölge coğrafi olarak iklim koşulları olarak hastaların bir yerden bir yere naklinin çok zor olduğu bölgeler. Bunun için burada hastalara lokal olarak ve yerinde hizmet vermek çok önemi. Hasta kalp krizi geçirdiği zaman bir kış günü Erzurum’a gitmesi 6 saatini alıyor. Hastalar çoğunlukla yolda vefat ediyorlar. Bu yüzden problemi olan hastalara burada acil bir şekilde hizmet verebilmek buranın insanının direk olarak yaşamını kurtarmanıza sebep oluyor. Bu yüzden buradaki hizmet, buradaki ameliyat batıda yapılan bir ameliyattan çok daha önemlidir" dedi.

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya, hastanenin geçen yıl hizmete girdiğini anımsattı. Yrd. Doç. Dr. Kaya, "İlk hastamız Sabri Güven'in tıkalı olan 3 damarı değiştirildi. Bundan sonra Kars bölge halkının en çok muzdarip olduğu kalp krizi ile birlikte en yakın il olan Erzurum’a gitme ihtiyacını ortadan kaldırdık. Genel cerrahlarımız tarafından mide kelepçe ameliyatına kadar her tür operasyonlar burada yapılmaya başlandı" diye konuştu.