Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince, il merkezinde PKK'nin gizli şehir yapılanması KCK'nın gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYG-M) içerisinde faaliyet yürüttüğü iddiasıyla 7 öğrenciye yönelik, dün sabah eş zamanlı olarak 8 farklı adrese operasyon düzenlenmişti. Operasyon sonucunda Serhat Kültür ve Sanat Derneği üyesi 7 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Bugün, aynı derneğin üyesi yaklaşık 200 öğrenci, BDP il binası önünde bir araya geldi. Aralarında BDP İl Genel Meclis üyesi Şilan Efendioğlu, BDP Parti Meclis üyesi Orhan Artunç ve BDP il yöneticilerinin de bulunduğu derneğin üyeleri, ağızlarına siyah bant yapıştırarak alkışlar eşliğinde Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At heykeli önünde toplandı.

Burada Serhat Kültür ve Sanat Derneği adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Murat Hanaz, önceki gün gözaltına alınan yedi arkadaşının serbest bırakılmasını istedi. Basın açıklamasının ardından da öğrenciler ve BDP’liler 5 dakikalık oturma eylemi yaparak tekrar BDP Kars il merkezine 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganı atarak geri döndü.

Kültür ve Sanat Derneği adında hazırlanan ve derneğin üyesi Murat Hanaz tarafından okunan basın açıklamasında, "Bu arkadaşlarımızın dosyaları gizli tutulduğu gerekçesi ile iki gündür hukuksal dayanağı ve delil olmadığı halde gözaltında tutulmaktalar. Bizler demokrat yurt sever öğrenciler olarak arkadaşlarımızın hemen serbest bırakılmasını istiyoruz. Yine bu baskıların bizleri yıldıramayacağını, her zaman ve her alanda demokratik taleplerimizi demokratik yollarla dile getireceğimizi belirtiyor ve baskıların bizi yıldıramayacağını haykırıyoruz" denildi.