Belediyenin düzenlediği Aşıklar Bayramı nedeniyle önce merhum halk ozanı Murat Çobanoğlu’nun kabri ziyaret edildi. Çobanoğlu’nun mezarı başında dua eden aşıklar, kabristana kırmızı karanfil bıraktı. Kars Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş, burada yaptığı açıklamasında aşıklık sanatının önemine değindi ve halk ozanlığının yaşatılması için böyle organizasyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Aşıklar, daha sonra Mesut Yılmaz Parkı’nda bir araya gelerek kortej eşliğinde Faikbey, Kazımpaşa, Halitpaşa caddelerinde yürüyüş yaptı. Davul- zurna eşliğindeki yürüyüş, aşıkların sazlı- sözlü deyişleriyle renklendi. Ozanların sazlı- sözlü yürüyüşünü vatandaşlar ilgiyle izledi.

Evliya Camii'ndeki Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi'nde dua eden aşıklar, Kars Kalesi'ni gezdikten sonra Namık Kemal Kültür Evi’ne geçti. Kültür evinde Kafkas ülkelerinden gelen kadın aşıkların birer deyiş okunmasının ardından programın yapılacağı Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’na geçildi.

Azerbaycan, Gürcistan, İran, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan’dan konuk aşıkların yer aldığı ve ödüllerin de verileceği Aşıklar Bayramı'nda Dudak Değmez, Divan, Tecniz, Muamma ve Türkü Hikaye dalında yarışma yapılacak.