Kömür Tevzii mevkiinde kurulan hayvan pazarı bu yıl İngiliz kazlarına da ev sahipliği yaptı. Merkez Gelirli Köyü’nden Rasim Sümbül’ün pazara getirdiği kazlar kurbanlık koçlarla aynı fiyattan satıldı. İngiltere’den getirdiği yumurtaları Kars’ta kazların altına koyarak İngiliz kazı ürettiğini belirten Rasim Sümbül, "1 metre 20 santim uzunluğunda olan İngiliz kazları kurbanlık olarak kesilmeyecek ama pazarda büyük ilgi gördü. Yaklaşık 10 kilogram et verebilen bu kazları Kars’ta çoğaltmayı düşünüyorum. İngiliz kazları Kars kazına rakip olamaz. Çünkü ikisinin de farklı tadı ve özellikleri var" dedi.

BABALARIYLA TREN YOLUNA DÜŞTÜLER

Kurban pazarında satılan, keçi, koyun ve kuzular ise çocukların ilgi odağı oldu. Aileleriyle birlikte pazarı gezen çocuklar kurbanlıkları sevip onlarla oynarken, İsmail Çınar da kızı Merve ve oğlu Melih ile birlikte kurbanlık seçmek için pazara geldi. Çocuklar gördükleri bir keçiyi severek yanından ayrılmak istemedi. Çocuklarının keçiye gösterdikleri sevgiye dayanamayan baba, hayvanı satın alınca çocuklarının sevinci az kalsın kazaya neden oluyordu. Keçiyi satın almaya karar veren babalarının üzerine sevinçle atlayan çocuklar, babaları ile birlikte tren raylarının üzerine düştü. Bu durum çevredekileri kahkahaya boğarken, baba ve çocukları rayların üzerinden kalkıp, satın aldıkları keçiyle birlikte evlerinin yolunu tuttu.

İNATÇI KURBANLIKLAR

Kurbanlık telaşı son güne kadar sürdü. Birbirinden ilginç görüntülere sahne olan Kurban pazarına yolcu minibüsleriyle getirilen kurbanlıkların bazıları at arabalarıyla yeni adreslere taşındı. Kaçan kurbanlığını el arabası sürer gibi satış alanına taşıyanla, inatçı düveyi beline bağladığı ipte yürütmeye çalışan vatandaş ise pazardakilerin ilgi odağı oldu.



BA(KS/COŞ)