Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gecenin en düşük sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Erzurum'da 23, Ardahan'da 16, Iğdır, Muş'ta 6, Erzincan'da 5 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları ise Ağrı'da 32, Ardahan'da 19, Kars'ta 17, Erzurum'da 7 derece oldu. Hafta sonuna kadar yağış beklenmediği için dondurucu soğukların etkili olması bekleniyor. 

Kars'ta şiddetli soğuklar, dışarıda çalışmak zorunda olan börek satıcıları, kargo çalışanları, ayakkabı boyacıları, tüpçüleri etkiliyor. Gün boyu dışarıda olan ve şiddetli soğuklarla iç içe yaşayanlar, ısınabilmek için de kağıt, karton ve meyve kasası yakarak ısınabiliyor. Bir kargo şirketi çalışanı "Kars’ta soğuklar en çok beni etkiliyor. Çünkü sürekli dışarıdayım. Soğuk havalarda tir tir titriyoruz" dedi.

TAŞITLAR ÇALIŞMIYOR

Özellikle geceyi dışarda geçiren ve kapalı garajda bulunmayan otomobil, kamyon, otobüs, minibüs gibi taşıtlar sabahları çalışmıyor. Kimileri sistemleri ısıtmak için büyük tonajlı dizel taşıtların altında ateş yakarken, bazıları da akü desteği ile sorunu çözmeye çalışıyor. 

ABLADAN KARDEŞE ATKI DESTEĞİ

İlköğretim çağındaki öğrenciler için ise karakış nedeniyle adeta beyaz çile çekiyor. Okula yaya gidiş ve dönüşlerde zor anlar yaşayan minik öğrenciler kalın giyinmelerine rağmen soğuktan korunamıyorlar. Mihralibey İlköğretim Okulunda ablalar küçük kardeşlerini üşümemeleri için sürekli kontrol ediyor, hatta atkı desteğinde bulunuyorlar. 

KAR ALTINDA RENKLİ KAĞIZMAN DÜĞÜNÜ

Kars’ın Kağızman İlçesi Çeperli Köyünde kar yağışı altında yapılan düğün ilginç görüntülere sahne oldu. Gündoğan ile Erdem çiftinin düğün töreni yoğun kar yağışı altında yapıldı. Kar yağışına aldırış etmeyen yüzlerce davetli saatlerce kol kola girerek müzik eşliğinde halay çekti. Yoğun kar yağışı altında düğün yapmanın herkese nasip olmayacağını belirten damat İbrahim Erdem, davetiler de davul zurna eşliğinde bizim kadar eğlendi.



BA(KS/SS)