Kars'ta 1942 yılında yapılan trafo merkezi eskidiğinden il genelinde sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Artan şikayetler üzerine yeni bir proje hazırlayan TEİAŞ, eski olan bütün malzemeleri son sistemle değiştirme yoluna gitti. Bir yandan trafo merkezinde, diğer yandan da il ve ilçe merkezlerindeki diğer sokak trafolarında yenileme çalışması başlatıldı. Ayrıca yeni elektrik direkleri dikilecek ve kablolar da yeniden çekilecek. Çalışmalar nedeniyle, dün başlayan ilk elektrik kesintisi, saat 07.00’den 16.00’ya kadar sürdü.

Yetkililer, 1000 metrekare alan üzerine kurulu alanda yapılan çalışmaların yaklaşık 30 gün süreceğini belirtti. Elektrik santraline Iğdır, Narinkale, Horasan ve Çıldır üzerinden 154 bin volt olarak enerji geldiğini vurgulayan Trafo Bakım Ekip Şefi Özkan Bututaki şöyle konuştu:

"Eskiyen ana trafo merkezinde sık sık arızalar meydana geliyor ve şikayetler alıyorduk. Yenileme zorunda kaldık. Kars'ın il geneli baştan sona son sistem cihazlarla yenileniyor. Artık kolay kolay elektrik kesintisi olmayacak. Bu çalışmaya 3 milyon liralık bir ödenek ayrıldı. Kasım sonuna kadar bu kesinti sürecek."



BA(KS/SS)