Patlıcan, ceviz, incir, domates, kabak, kestane, mantar, hurma gibi 200 çeşit üründen tatlı üreten Hacı Şerif firması çöpe atılan karpuz kabuğundan tatlı üretti. 2 hafta önce karpuz tatlısını ürettiklerini ve satışa başladıklarını belirten firma sahibi Necip Helvacı, hafif bir tatlı olması nedeniyle tutulduğunu söyledi. Helvacı, “Birgün karpuz yerken, aklıma tatlısı yapılır mı diye fikir geldi. Kabuğun yeşil kısmını ayırdıktan sonra beyaz kısmını ince ince doğrayıp tatlı yaptık. Müşterilerde çok beğendi. Kalın kabuklu karpuzlardan daha güzel ürünler elde ediyoruz. İnce olunca eriyip gidiyor” dedi.

Günde 100 kilogram civarında yaptıkları karpuz kabuğu tatlısını kilosu 20 liradan sattıklarını ifade eden Helvacı, tatlının hemen tükendiğini belirtti.

 

RÇ (İÖ/RT)



-----KUTU-----

KARPUZ KABUĞU TATLISI TARİFİ

Karpuzun dış yeşil kabuğu kazınır. Kalan beyaz kısmı küçük küçük doğradıktan sonra kireç suyunda 2 saat dinlendirilir. Bir bardak suya 3 bardak şeker olacak şekilde ağda katılır. Şerbetin içine isteğe göre tarçın da eklenebilir. Orta ateşte 1,5 saat kadar şerbetle kaynatılır.