Merkez Seyhan İlçesi'nin Meydan Mahallesi 39 bin 058 sokakta oturan Perihan Şen, evinin önünden geçen at arabalı satıcıdan karpuz almak istedi. Yanında 100 lira olduğunu söyleyen Şen, parayı bozmasını istedi. Karpuzları alan Şen'e paranın artanını vermek için bozdurmaya giden satıcı, bir daha da dönmedi. Karpuz yüklü arabanın başında uzun süre bekleyen Perihan Şen, polise başvurdu.

Perihan Şen'in ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kapruz satıcısına ulaşamadı. Yaşadığı olay karşısında şaşkınlık içinde kalan Perihan Şen, "İki karpuz alacaktım, 'bozuk param yok. 100 lira bozabilirsen karpuz alabilirim' dedim. O da bozabileceğini söyledi. Ben karpuzu aldım, adam da parayı bozmaya gitti. Gidiş o gidiş. Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor"dedi.

Bütün aramalara rağmen sahibine ulaşılamayan at ve karpuzlar için Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri çağırıldı. İki araçla mahalleye gelen zabıta ekipleri, ata bakacakları bir barınaklarının olmadığını söyledi. Hayvanın başında nöbet tutamayacaklarını söyleyerek, zabıtanın çözüm bulmasını isteyen polisler, bunaltıcı sıcaklardan da etkilenen ata serinlemesi için karpuz verdi.

Sahibinin çıkması halinde Kabahatler Kanunu'na göre idari işlem yapılacak olan at ve araba Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na götürüldü.

FK (SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)