Mevlana Mahallesi'nde yaşayan evli ve 4 çocuk babası Halil Arslan, dün öğle saatlerinde şiddetli karın ağrısı şikayati ile Numune Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. İşçi emeklisi Arslan, Acil Servis'te yapılan tahlillerin ardından genel cerrahi uzmanı operatör Dr. Erkan Hazar tarafından apandisit şüphesi ile ameliyata alındı. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Arslan'ın karnından 5 ile 10 yıl arasında bir dönemde yuttuğu tahmin edilen bir kürdan çıkarıldı. Arslan'ın karın ağrısına karnından çıkarılan 5 santimetre uzunluğundaki kürdanın neden olduğu belirlendi.

"NE ZAMAN YUTTUM HATIRLAMIYORUM"

Kürdanı ne zaman yuttuğunu hatırlamadığını belirten Halil Arslan, "Karnıma çok şiddetli bir sancı girince hastaneye geldim. Kürdanı ne zaman yuttum hatırlamıyorum, hiç farkında değilim. Allah razı olsun doktorumdan" dedi.

"APANDİSİT DÜŞÜNCESİ İLE AMELİYATA ALDIK"

Yaşanan olayı ilginç bir vaka olarak değerlendiren Dr.Erkan Hazar ise, "Hastamız karın ağrısı nedeniyle acile başvurmuştu. Biz acilde karın ağrısı nedenini araştırırken, apandisit düşünerek hastamızı ameliyata aldık ama çok farklı bir şeyle karşılaştık. Başarılı bir ameliyatla bizim yabancı cisim dediğimiz bir kürdan çıkardık. Büyük olasılıkla 5-10 veya daha fazla yıl önce yutmuş olduğu bir kürdan, karnın herhangi bir organından karın içerisine düşmüş. Bu da karın ağrısı ve karında apseye neden olmuş. Bizde başarılı bir operasyon ile hastamızın karnından bu kürdanı çıkardık. Hastamız büyük olasılıkla 1-2 gün içerisinde sağlığına kavuşacaktır" diye konuştu.
 
GC(EA/AK)