Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından bu yıl 6’ıncı kez düzenlenen Uluslararası Rafting Şenliği kapsamında, geçen Cumartesi akşamı konser veren Karmate grubunun solisti Resul Dindar, yaşananlar için özür diledi. Konserdeki olay ndeniyle üzüntülü olduğunu ifade eden Dindar, yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Ardeşen bizim için özeldir. Gün boyunca konser alanındaki sorunlar elimde olmadan sahneye taşındı. Ben sanatçıyım ve bölgemdeki konserde bunu yaşamam beni derinden üzmüştür. Yıllardır verdiğim konserlerde ne bu tür, ne de buna yakın bir olay yaşamadım. Bunun kendi yöremde ve Ardeşen'deki konserimde yaşanması beni ve grubumu derinden yaralamıştır. Grubumda Sivas, Tekirdağ, Konya ve Malatyalı müzisyen arkadaşlarım var. Sahneye geç çıkmamızdan dolayı sözlü tacize uğradık. Oysaki ben 16.00'da konser alanındaydım. Ama sahneye 23.00'de çıktım. Bu benim inisiyatifimde değildi. Programın uzaması hem bizi hem de bizi dinlemek isteyenleri gerdi. Konser alanında bir dinleyiciye durumu izah ederken, 'Konuşma lan, sen şarkı söyle' diye sözlü sataşmaya uğradım. Burada belki de yapmamam gereken ama günün stresi ve baskısı ile bu tür bir çıkışım oldu. Organizasyonda yaşanan aksaklıklar ve hem seyirciyi hem de bizi gerdi ve ne yazık ki bu nahoş olay yaşandı.”

Olayın siyasi bir boyuta çekilmeye çalışıldığını ifade eden Dindar, “Benim ve Karmate grubunun hiç bir partiye bir sempatisi ve ilgisi yoktur. Biz sanatımızı icra ediyoruz. Biz Karadeniz müziğinin hiç bir zaman siyasete alet edilmesini istemedik ve her zaman bunu savunduk. Karadeniz müziği bir kültürdür. O coğrafyada yaşayan insanların bir yaşam tarzıdır. Sanatımızla değil de bu tür bir olayla gündeme gelmemiz bizi üzmüştür. Bize ve Karadeniz müziğine de haksızlıktır. Bu konu ile yapılan haberlerin içeriğinde yazan, "Bu akşam şarkı söylemek yok. Bizim çok övünecek şeylerimiz var ya onları söyleyelim onlarla övünelim" cümlesi hiç bir kişi veya siyasi düşünceye yönelik değildi. Tamamen çevremize, doğamıza sahip çıkmamız gerektiğine atıfta bulunmak istemiştim. Bölgemizde yaşanan çevre ve doğa sorunlarına bir işaretti. Benim milleti temsil eden insanlara saygım vardır. Saygı da kusur etmem. Geçen yıl aynı etkinlikte verdiğimiz konserin ardından bizi tekrar buraya getiren Ardeşen’lilerin sevgisidir.”

Olay Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde Uluslararası Rafting Şenliği kapsamında Cumartesi  gecesi düzenlenen konserde yaşandı. Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'ın uzun konuşmasının ardından gece geç saatlerde sahne alan Karmate grubunun solisti Resul Dindar sahneye çıkmış, "Bu akşam şarkı söylemek yok. Bizim çok övünecek şeylerimiz var ya onları söyleyelim, onlarla övünelim" diyerek tepkisini dile getirmişti. Dindar'ın, tartıştığı bir izleyiciye de, "Konuşma lan, adamı hasta etme" diye çıkışması üzerine izleyiciler tepki göstererek kısa sürede konser alanını terketmişti.