Bingöl Valiliği, Karlıova İlçesi'nde KCK soruşturması kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısının 27 olduğunu açıkladı.

Valilik, yürütülen tahkikkat çerçevesinde ve alınan mahkeme kararları ile İl Jandarma Komutanlığı'nca terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı, KCK kapsamında faaliyet yürüttüğü, terör örgütünün silahlı eylemlerinden aktif rolü olduğunu ve 28 Kasım 2011 günü Karlıova Taşlıçay Köyü geçici köy korucularından Hacı Alan'ın şehit edilmesi olayı ile bağlantılı olduğu iddia edilen şahısların yakalanması yönelik bugün saat 05.00'de Karlıova ilçe merkezi ile 3 köy ve 2 mezrada toplam 34 adrese yönelik eş zamanlı operasonda toplam 27 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gözaltına alınanların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 1 Kalaşnikof silah, 2 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait şarjör ve fişekler, 7 bilgisayar, muhtelif sayıda CD, örgütsel doküman, harice bellek, video kamera, fotoğraf makinesi ele geçirildi. Gözaltındaki 27 kişiyle ilgili adli işlemlerin devam ettiği belirtildi.


SB(GG/AK)