Bingöl'ün 8 bin nüfuslu Karlıova İlçesi 4 gündür aralıksız yağan kara teslim oldu. Dünden itibaren tipiye dönüşen yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 4 metreyi buldu. İlçedeki tek katlı evlerin çatılarını bile kapatan kar nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkamadı. Vatandaşlar kar altındaki evlerinde gündüz vakti bile aydınlanmak için ışıkları açtı. İlçe merkezindeki esnaftan bazıları kar yağışı ve tipi nedeniyle kimsenin evinden dışarı çıkamadığı için iş yapamadıkları ve bu nedenle kepenklerini açmadıklarını söyledi.

47 KÖY YOLU KAPALI

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin 47 köyle olan bağlantısı kesildi. Bingöl-Karlıova, Karlıova-Erzurum karayolu da ulaşıma kapalı. Dün kapanan yollarda araçlarında mahsur kalan vatandaşlar Karayolları ekipleri tarafından kurtarılarak ilçe merkezine getirildi. Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı'nın girişimiyle yolculardan bazıları evlerde misafir edilirken, bazısı ise yatılı okullara yerleştirildi.

Kaymakam Çomaklı, kapalı yolların açılması için özel idareye bağlı ekiplerin 24 saat görev yaptığını, ilçede bekleyen vatandaşları misafir ettiklerini ve her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.