Karlıova ve çevresinde iki haftadan beri etkili olan kar yağışı devam ederken, bölgede başlayan fırtına ve tipi de ilçede hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun yağış nedeniyle ilçedeki 47 köy yolu kapandı, birçok köy de elektriksiz kaldı. Köylerden ilçeye gelmeye çalışan vatandaşlar büyük zorluk yaşıyor. Yalnızan Köyü'nde doğum sancısı çeken Gülnaz Bahşi'yi taşıyan Yakup Karabağ yönetimindeki 12 D 0095 plakalı minibüs, yolda mahsur kaldı. Sürücü Karabağ, cep telefonu ile Kaymakamlığı arayarak yardım istedi. Aynı güzergahta bulunan Bahçe Köyü'nden 10 yolcuyu taşıyan Doğan Uçan yönetimindeki 12 D 0106 plakalı minibüs de mahsur kaldı. Uçan da cep telefonu ile Kaymakamlıktan yardım istedi.

Kaymakam Selim Çomaklı, yardım talepleri üzerine İlçe Özel İdare ekiplerine talimat vererek, mahsur kalanların kurtarılmasını istedi. İlçe merkezinden hareket eden Özel İdareye bağlı karla mücadele ve kurtarma ekipleri, yaklaşık 4 saat süren çalışmadan sonra mahsur kalan köylülere ulaştı. Köylüleri taşıyan araçlar, yolu açan iş makinelerinin arkasından kontrollü olarak ilçe merkezine getirildi.

Doğum sancıları çeken Gülnaz Bahşi, Karlıova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve burada müşahade altına alındı.

Öte yandan, iş makinelerinin açtığı köy yolu, araçların ilçe merkezine ulaşmasından sonra kar yağışı nedeniyle tekrar ulaşıma kapandı.



SB(GG/CK)