Kaza bugün öğlen saatlerinde Sivas- Kayseri karayolunun 15'inci kilometresindeki  Taşlıdere Mevkii'nde meydana geldi. Sivas'ın Çırçır Beldesi'nde fidan dikimi yapan tarım işçileri, havaların soğumasıyla işin sona erdirilmesi üzerine memleketleri Mardin'e dönmek üzere yola çıktı. Seyithan Kaçar yönetimindeki, içerisinde 16 kişinin bulunduğu, arkasında römork takılı minibüs, Taşlıdere Mevkii'nde yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda bir anda kontrolden çıktı. Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi. Yan yatan minibüs, kayalıklara takılıp daha fazla sürüklenmeden durdu. Kazayı gören diğer sürücüler polis, jandarma ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Kazada, minibüs içerisindeki tarım işçilerinden Abidin Bağlayan (21), Nazim Bağlayan (21), Mehmet Bağlayan (21) ve Sadettin Temel (22) ile Mehmet Temel (6) yaralandı. Araçta sıkışan yaralılardan 2'si İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince güçlükle çıkarıldı. Durumları ciddi olan Abidin ve Nazim Bağlayan ile Mehmet Temel ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken, hafif sıyrıkları bulunan Mehmet Bağlayan ve Sadettin Temel ayakta tedavi edildi.

Kazadan yara almadan kurtulan diğer yolcular başka bir minibüse bindirildi. Minibüs şoförü Seyithan Kaçar, aracın aniden kaydıktan sonra devrildiğini söyledi. Hafif yaralanan Mehmet Bağlayan ise şoförü yağış nedeni ile yavaş gitmesi konusunda uyardıklarını ancak kısa süre sonra aracın devrildiğini dile getirdi. Minibüste kara rağmen kış lastiği kullanılmadığı ve zincir takılmadığı görüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Öte yandan Sivas'ta ker yağışı kent merkezinde de aralıklarla etkili oldu. Şehir içerisinde yoğun şekilde görülen kar yağışı nedeni ile cadde ve sokaklarda yürüyenler zorlandı. Araç trafiğinde de zaman zaman aksamalar oldu. Şehirlerarası yollarda da zeminin kayganlaşması kazalara neden oldu. Sivas- Malatya ve Sivas- Erzincan karayolları üzerinde çok sayıda araç kaza yaptı. Kazalarda yaralanan olmazken, hasar oluştu. Malatya karayolu Yağdonduran Mevkii'nde kayan TIR'lar nedeniyle ulaşım zaman zaman aksadı. Karayolları ekipleri yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.