İddiaya göre; Diyarbakır'da yaşayan Halil Duracak ile amcasının kızı olan 22 yaşındaki Fatma Duracak çocukluk aşkıydı. Birbirlerini seven iki genç yıllarca evlilik hayali kurdu, ancak sıra büyük ağabeyde olduğu için Fatma, Bayram Duracak ile evlendirildi.

Sevdiği gencin ağabeyi ile evlenmek zorunda kalan Fatma Duracak, Halil Duracak ile görüşmeyi sürdürdü. Evli olmasına rağmen 3 kez sevdiği adamla kaçan Fatma Duracak büyüklerin araya girmesi üzerine evine geri döndü.

Bir ay önce, Fatma ile Halil Duracak yeniden kaçtı. İzlerini kaybettirmeyi amaçlayan sevgililer Halil Duracak'ın Adana'da yaşayan ablası Ayşe Bozdoğan'ın yanına geldi. Kurban Bayramı'nı Adana'da geçiren çifti arayan Bayram Duracak, aşıkların Adana'da olduğunu öğrendi.

Salı günü akşam saatlerinde Adana'ya, kız kardeşinin Köprülü Mahallesi'ndeki evine gelen Bayram Duracak, Halil ile Fatma'yı gördü. Bıçakla kardeşinin üzerine yürüyen Bayram Duracak'a, araya giren yakınları engel oldu. Arbede sırasında evi terk eden Halil Duracak, Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'na kadar kaçtı. Bayram Duracak da kardeşini kovaladı.

Tarım İl Müdürlüğü önünde kardeşini yakalayan Bayram Duracak, kalbinden bıçakladı. Ağır yaralanan genç kanlar içinde olay yerinde düşerken, Bayram Duracak belirlenemeyen yöne doğru kaçtı.

Yaralı genci gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirerek yaralının yardımına koştu. Ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Halil Duracak, ölmeden önce kendisini bıçaklayanın ağabeyi olduğunu söyledi. Doktorların tüm müdahalesine rağmen Halil Duracak kurtarılamadı. Bayram Duracak'ın Diyarbakır'a kaçma ihtimaline karşı polis ekipleri şehrin çıkışlarında uygulama yaptı. Kaçan zanlının yakalanması için çalışmalar devam ederken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fatma Duracak, olaydan sonra ifadesi alındıktan sonra kadın sığınma evine yerleştirildi.



FK (OA/BT)