Olay, merkeze bağlı Hamzabeyli Beldesi'ndeki Fidanlık Sokak'ta bugün saat 06.00 sıralarında ortaya çıktı. Kahvesini açmaya giden 45 yaşındaki Mehmet Aydemir, Fidanlık Sokak'tan geçtiği sırada komşusu Sabri Akkoç'u, evinin kapısının önünde kanlar içinde hareketsiz yatarken gördü. Akkoç'un yanına giden Aydemir, boğazının kesildiğini fark edince jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Sabri Akkoç'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Jandarma ekipleriyle eve giren sağlık görevlileri, evin mutfak kapısı önünde çiftçi Sabri Akkoç'un eşi Sibel Akkoç'un da boğazı kesilerek öldürüldüğünü belirledi.

KATİL MUTFAK PENCERİNDEN GİRMİŞ

Jandarma ekipleri yaptıkları ilk incelemede, cinayeti işleyen kişi veya kişilerin evin mutfak pencerenden girdiğini ve ardından evin arka odasındaki odanın penceresinden kaçtığını tespit etti. Ayrıca, Sabri Akkoç'un kollarında bıçak darbelerinin bulunduğu, eve giren saldırganla yaşadığı boğuşma sorası boğazının kesildiği ve yaralı halde yardım istemek için evinin kapısına kadar gittiği anlaşıldı. Olay sırasında çiftle birlikte yaşayan Sabri Akkoç'un babası 72 yaşındaki Hakkı Akkoç'un ise sabah namazını kılmak için gittiği camide bulunduğu öğrenildi. Cami çıkışı evine gelince acı haberi alan ve gözyaşına boğulan baba Hakkı Akkoç'u jandarma ekipleri teskin etti.

Öte yandan Sabri Akkoç'un evine aynı pencereden 15 gün önce de hırsız girdiği ve bir şey çalamadan kaçtığı ortaya çıktı.

Komşuları tarafından sevilen Akkoç çiftinin 15 yıllık evli olduğu ve çocukların bulunmadığı belirtildi. Jandarma, hırsızlık amaçlı olduğu üzerinde durduğu olayla ilgili soruşturma başlattı. Akkoç çiftinin cesetleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.



EK,İK(AÖ/SS)