Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro ekiplerince 3 ayrı operasyon düzenlendi. Mali polis, gerçekleştirdiğİ ilk operasyonda, Şırnak'tan Ankara'ya gelen önceden plakası belirlenen akaryakıt tankerini kent girişinde durdurdu. Emniyete getirilen tanker itfaiye ve polis tarafından demir kesme makaslarıyla 2 saat süren çalışma sonucu kesilerek açıldı. Açılan bölümden tankere inen ekipler, içi büfe gibi dizayn edilmiş tankta toplam 88 bin paket sigara ele geçirirken 1 kişi gözaltına alındı.

KARGO İLE SAHTE İÇKİ SERVİSİ

Eğlence mekanlarına sahte içki sattıkları belirlenen bir şebekeye yönelik yapılan ikinci operasyonda ise, Bulgaristan'dan kargo yoluyla getirilen 430 şişe sahte içkiye el konuldu. Şebekenin, Yenimahalle Toptancılar Sitesi'ndeki bir iş yerinde stokladığı piyasada şişesi 80- 90 TL arasında değişen fiyatlarla satılan içkilerin sahtesini, 20 TL'ye eğlence mekanlarına sattığı belirtildi.

Ankara'da polisin gerçekleştirdiği üçüncü operasyon ise yine Van üzerinden getirilen 'makaron' olarak bilinen filtreli sigara kağıtlarını satan bir çeteye yönelik oldu. Polis, 930 bin adet makarona el koyarak 1 kişiyi gözaltına aldı.



FK(AY/COŞ)