Orhangazi'ye bağlı Keramet Köyü'nde yaşayan Murteza ve İbrahim Akkanat kardeşler bekar oldukları için anneleri Firdevs Akkanat ile oturuyordu. Dün gece saat 24.00 sıralarında köy meydanında bira içen kardeşi İbrahim Akkanat'ı gören Murteza Akkanat, "Artık içme. Eve git. Geç oldu" diyerek uyardı. Daha sonra annesinin yanına giden Murteza Akkanat, bir süre sonra gelen kardeşi ile tartıştı. Çıkan kavgada mutfaktaki bıçağı alan İbrahim Akkanat, ağabeyini 5 yerinden bıçakladı. Aldığı darbeler sonucu evden koşarak uzaklaşan Murteza Akkanat, 100 metre uzaklıktaki bahçede aşırı kan kaybından öldü. Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen jandarma, ağabeyini öldüren İbrahim Akkanat'ı köy meydanında gözaltına aldı.

Oğlunun ölüm haberini öğrenince sinir krizi geçiren Firdevs Akkanat ambulans ile Orhangazi İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cinayetle ilgili soruşturmaya başlandı. Verdiği ifadede suçunu kabul eden İbrahim Akkanat, kendisi gibi ağabeyinin de alkollü olduğunu, kendisine küfür ettiğini, bu yüzden elini kana buladığını söylediği öğrenildi. Mahkemeye sevkedilen İbrahim Akkanat tutuklanarak cezaevine kondu.