Olay dün saat 21.00 sıralarında merkeze bağlı Veliköy'de meydana geldi. Nazım Kopuz, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan kardeşi Mustafa Kopuz ile müşterek kullandıkları araziden 5 çam ağacı kesmesi nedeniyle yine tartışmaya başladı. Komşuların araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi.

Köyde aynı binada oturan kardeşler, dün gece aynı nedenle yine tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce Mustafa Kopuz’un iki oğlu da olaya karıştı. Evine giderek ruhsatsız tabancasını alan Nazım Kopuz, binanın önünde bulunan kardeşi Mustafa Kopuz, yengesi Süheyla Kopuz ile yeğenleri Uğur, Akay ve Batuhan'ın üzerine ateş açtı. Mustafa Kopuz, eşi Süheyla ve çocukları Uğur ve Akay vücutlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, 18 yaşındaki Batuhan olaydan yara almadan kurtuldu.

Yaralılar ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Akay Kopuz ile annesi Süheyla Kopuz yaşamlarını yitirdi. Mustafa Kopuz ile oğlu Uğur Kopuz’un tedavilerinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

JANDARMA TARAFINDAN YAKALANDI

Olaydan sonra kaçan Nazım Kopuz, Jandarma’nın takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Kopuz, Jandarma’ daki sorgusunun ardından bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Rize Adliyesi’ne sevk edildi. Kopuz’un iki yıl önce de karıştığı bazı suçlar nedeniyle bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.

NİŞAN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Olayda hayatını kaybeden Akay Kopuz’un askerliği yaptıktan sonra bir nakliyat firmasında TIR şoförü olarak çalıştığı belirtildi. Kopuz’un nişan hazırlığı yaptığı öğrenildi. Olayda hayatını kaybeden Süheyla Kopuz ile oğlu Akay Kopuz’un cesetleri otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilirken cenazelerin, yarın Veliköy Köyü’nde toprağa verileceği öğrenildi.