Rahatsızlanıp ilaç işlemleri için 'e- devlet' sitesine giren 48 yaşındaki Kemal Uludağ, halen Adana E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu yazısını görünce şoke oldu. Tutuklu olan kişinin kardeşi olduğunu kanıtlamasına rağmen, kayıtlar düzeltilmeyince tedavisi için gerekli ilacı bile alamadı. Uludağ, "Geçmişte büyük darbe yedim. Üvey kızım beni kabul etmedi. Oğlumu da yanına alıp benden uzaklaştırdı. Şimdi de kardeşim darbe vurdu" dedi.

Türkiye Kemal Uludağ’ı ilk olarak, bir dönem annesi Hüsniye Destan’la evli olduğu manken- oyuncu Ebru Destan’la yaşadığı tartışmalarla tanıdı. Üvey kızı hakkında yaptığı açıklamalar gazetelerde yer aldı. Bu tartışmalar sonrasında, bir çocuğunun annesi olan eşinden boşanıp tek başına yaşamaya başladı.

KARDEŞ DARBESİ

Yaşadığı sıkıntılı süreç sonrasında Kemal Uludağ bir yıl önce kalp krizi geçirdi. Hastanede tedavisi sürdüğü sırada yanına gelen kardeşi Kenan Uludağ, işlemleri kendisinin yaptıracağını söyleyerek ağabeyinin ehliyetini aldı. Bir yandan hastane işlemlerini yürüten Kenan Uludağ, diğer yandan da hazırladığı planı uygulamaya koydu. Kemal Uludağ’ın ehliyetinin fotokopisini alan Kenan Uludağ, ardından da çıkardığı yeni ehliyetin üzerine kendi resmini yapıştırıp Kemal Uludağ, kimliğiyle dolaşmaya başladı.

51 KİLO ESRARLA YAKALANDI, TUTUKLANDI

Geçen Şubat ayında Kenan Uludağ, yönetimindeki araçta 51 kilo esrarla yakalandı. Polisteki soruşturma ve işlemleri sırasında, kullandığı ağabeyinin ehliyetini veren Kenan Uludağ, sevk edildiği mahkemece de Kemal Uludağ olarak tutuklandı ve Adana E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

E DEVLET'E GİRİNCE ÖĞRENDİ

Kardeşinin kendi ehliyetiyle yaptıklarından habersiz olan Kemal Uludağ, yaşadığı rahatsızlık sonrasında ilaç almak ve emeklilik işlemleri için internette 'e- devlet' sitesine girdi. Burada, 'halen uyuşturucu ticareti yapmak suçundan Adana E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu' yazısını görünce şoke olan Kemal Uludağ’ın, temasa geçtiği resmi makamlar da bu bilgiyi doğruladı.

Hemen Adana Emniyet Müdürlüğü'yle bağlantıya geçen Kemal Uludağ, kendisinin İzmir’de yaşadığını, uyuşturucuyla da ilgisinin bulunmadığğını belirtti. Adana’dan kendisine gönderilen belgelerden ehliyetini kardeşinin kullandığını anlayınca bir kez daha şoke oldu. Kemal Uludağ, ehliyetin gerçek sahibinin kendisini olduğunu yengesi dahil onlarca kişinin şahitliğiyle ispatladı. Adana’da cezaevinde yatan Kenan Uludağ da gerçeği itiraf etti.

KAYITLAR SİLİNMEDİ, İLAÇ BİLE ALAMIYOR

Kemal Uludağ, gerçek suçlunun kendisi olmadığını kanıtlamasına rağmen, bunu kayıtlardan sildiremedi. Bunun için rahatsızlığı nedeniyle kendisine İzmir’de yazılan ilaçları bile, sistemde Adana Cezaevi'nde göründüğü için alamadı. Cezaevini aradığında, tutuklu kişinin halen Kemal Uludağ olarak kayıtlarda yer aldığını öğrendi. yaşadıklarına isyan eden Kemal Uludağ şunları söyledi:

"Kardeşim uyuşturucu ticareti yapıyor ve benim kimliğimi kullanıyor. Bu mahkemece ispatlanmasına rağmen, cezaevini aradığımda, benim tutuklu göründüğümü söylüyorlar. Şeker rahatsızlığım var. Yürüme ve görme bozukluğu yaşıyorum, ama ilaçlarımı alamıyorum. Biran önce bu hataların düzeltilmesini istiyorum." 



TY(İÖ/COŞ)