Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki konsere, beyaz kıyafetlerle çıkan grup, yaklaşık 2 bin kişiye konser verdi. Geliri Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) bağışlanacak konserde Kardeş Türküler, 25 kişilik ekiple sahneye çıktı. Grup, birbirinden güzel parçalarını seslendirirken, dansçılar da muhteşem bir gösteri sundu. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Yunanca ve Azerice parçalara yer veren grup, izleyicileri coşturdu. Zaman zaman türkülere eşlik eden izleyiciler, sahnenin önünde ve bulundukları yerde halay çekip, doyasıya eğlendi. Konserde barış mesajları da veren grubun solisti Feryal Öney, dansçıların semah gösterisinin ardından "Cem ibadet, Cemevi ibadethanedir" dedi.

Kardeş Türküler'in 20'nci yılını kutladıklarını hatırlatan Öney, "Bu ülkede 20 yıldır, türkülerimizi ve şarkılarımızı kardeşlik ve barış için söyledik. Her zaman barıştan yana olduk. Bunun çok zor olmadığını anlatmaya çalıştık. Bazı şarkılarımızı şiddet gören kadına, tecavüze uğrayan bebeğe, cezaevlerindeki öğrencilere, akademisyenlere ve siyasiler için söylüyoruz. Şarkılarımızda coğrafyadan coğrafyaya geçiyoruz. Bodrum'da yıllardır konser vermek istedik. Bugün olduğu için çok mutluyuz" dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan grup, konser bitiminde yoğun alkış üzerine tekrar sahneye çıkıp, 'Burçak Tarlası' adlı türküyü seslendirdi.



SŞ(İÖ/CK)