Oltu'nun Dutlu köyü Koçaklar Mahallesi'nde oturan İncifer Savaş, rahasızlanması üzerine dün saat 22.30'da yakınları 112 Acil Servisten yardım istedi. Koçaklar Mahallesi'nin yolu kardan kapalı olduğu için 112 ekipleri, İl Özel İdaresi Oltu Şantiye Şefliğine durumu bildirdi. İş makinası, bir kamyonet ve sağlık ekibi de ambulansla köye hareket etti. Saat 01.30 sıralarında köye ulaşan ekip, kar yağışı devam etmesi nedeniyle mahalleye geçemedi.

Ekipler zincir takarak köye giderek hastayı kamyonete aldı ve daha sonra bekleyen ambulansa nakletti. Ambulansa 1.5 yaşındaki kızı Nurbanu ile birlikte alınan hastaya ilk müdahalesi 112 sağlık görevlilerince yapıldı. Köyden yine ekiplerle birlikte haraket eden ambulans, saat 03.30 sıralarında Oltu Devlet Hastanesine getirildi. Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren İncifer Savaş, hastanede tedavi altına alındı.

Oltu Özel idare karla mücadele ekibinden Hüseyin Acar, zor koşullarda da olsada hastayı Oltu Devlet Hastanesine sağ salim kavuşturmaktan mutlu olduklarını bildirdi.