Kentte yoğun kar yağışı sonrası Pütürge İlçesi'ne bağlı birçok köyün yolu ulaşıma kapandı. Köylüler, yolların kapalı olması nedeniyle alışverişe gidemeyince evdeki gıda maddeleri azaldı. Pütürge Kaymakamlığı’nın durumu bildirmesi üzerine harekete geçen Malatya Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kimse Yok Mu Derneği ile irtibata geçerek köylere acil yardım kolileri hazırlatıldı.

Hazırlanan 486 koliyi yolları kapalı olan köylere ulaştırmak için 2'nci Ordu Komutanlığı ile irtibata geçildi ve koliler helikopterlerle Pütürge İlçesi'nde Örencik, Köprükaya, Yamaç, Erdemler, Uzunkoru, Teluşağı, Bölünmez, Deredüzü, Aslankent, Meşedibi, Esencik, Çukuroymağı, Arınlı, Kayadere, Ulutaş, Sorguçlu, Korucak ve Taştepe köylerine ulaştırıldı.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, hazırlanan acil yardım kolilerinin acilen ihtiyaç sahibi köylere ulaştırılması için kurumlar olarak işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet Temel ise durumun kendilerine bildirilmesi üzerine hemen harekete geçtiklerini ve yarım kolilerini hazırladıklarını ifade etti. Temel, her yardım kolisinin içerisinde 11 çeşit gıda malzemesinin olduğunu söyledi.



CÖ(MP/BT)