Kar yağışıyla birlikte Van'ın köylerindeki yaşam iyice zorlaşırken, özellikle hastaların kapalı yollardan dolayı sağlık merkezlerine ulaştırılması da büyük bir çaba istiyor. Bu kapsamda, Van'daki doğal şartlar da göz önüne alınarak kullanılan paletli kar ambulansları, 24 saat hazır bekletiliyor. Son denetimi Sağlık İl Müdürü Bilal Acar tarafından yapılan ambulanslar, her türlü ihbara anında müdahale edebiliyor. 13 paletli ambulansın en zor şartlarda görev yapabileceğini belirten Sağlık İl Müdürü Acar, ekipman yönünden bir sıkıntılarının olmadığını, asıl sorunun asılsız ihbarlar olduğunu söyledi.

'BİZE YARDIMCI OLUN'

Acar, acil hastaların sağlık merkezlerine ulaştırılmasında zamanın çok önemli olduğunu belirterek, asılsız ihbarda bulunanların kendilerine engel olduğunu söyledi. Acar, "Günde ortalama 10 bin 200 ihbar alıyoruz. Bu çok yüksek bir rakam. Ancak bu ihbarların 10 bini maalesef asılsız. Kimisi vatandaşımız kapalı köy yolunu açılması için asılsız hasta ihbarı yapıyor, kimisi dalga geçmek için arıyor. Ama bizim onlardan tek isteğimiz bize yardımcı olmalarıdır. Günlük 200 vakaya ambulans gönderiyoruz. Asılsız ihbarları tespit etmeye çalışacağız. Bunlar hakkında da savcılığa suç duyurusuda bulunacağız" diye konuştu.

Daha önce asılsız ihbarlardan büyük sıkıntı çeken İl Özel İdaresi yetkilileri ise karla mücadele kararları çerçevesinde özellikle hasta ihbarlarının ilk önce 112 Acil Servis'e bildirilmesini sağlayarak bu soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.



OB(FE/CK)