Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen kentte farklı okullarda görev yapan resim öğretmenleri Hakan Aktan, Hüseyin İnce, Hakan Özşahin, Ahmet Uçan ve Yavuz Yücel, Çorum Müzesi'nin bahçesinde biraraya geldi. Öğretmenler, yaklaşık 10 saatlik çalışma sonucu kardan Boğazköy Sfenksi'nin benzerini yaptı.

Boğazköy Sfenksi’nin yaklaşık bir asırlık macerasının ardından anavatanına döndüğünü belirten öğretmenlerden Hakan Aktan, "Biz de onun anısına böyle bir çalışma yapalım dedik. Bu kalıcı bir eser değil. Amacımız sadece sanata ve sanat eserlerine, sanat tarihine farklı bir bakış açısından dikkat çekmekti" dedi.

BAKAN GÜNAY'IN GİRİŞİMLERİ İLE ÇORUM'A GETİRİLDİ

Restorasyon amacıyla götürüldüğü Almanya'da sergilenen ve iade edilmeyen 3 bin 500 yıllık Boğazköy Sfenksi, 95 yıl sonra, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın girişimleri ile anayurdu Hattuşa'ya getirilip müzeye yerleştirildi. O dönem, Hititlerin başkenti Hattuşa'nın güney kapısının sağ tarafında duran 2.58 metre yüksekliğindeki eser, Boğazköy'ün Dünya Miras Alanı ilan edilişinin 25'inci yıldönümü olan 28 Kasım 2011'de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı bir törenle de ziyarete açıldı.



ŞE(İS/CK)