Gökyazı köylüleri, güneşin çıkması, karın erimesi ve yağmurun başlaması için dua etti. Yaklaşık 3 bin nüfuslu köyün meydanında toplanan halk, hayvanlarının yeminin tükendiğini söyledi. İmam eşliğinde kar ve yağmurdan sonra güneş duasına çıkan köylüler, ellerini açarak güneşli günlerin gelmesini istedi. Köy imamı Mahmut Aydın, bu yıl kış mevsiminin çok sert geçtiğini kaydetti. Köylülerin güneş duası isteklerini olumlu karşıladığını belirten Aydın, vatandaşlarla birlikte dua etti. 

Muhtar Nurettin Yıldız da yaptıkları güneş duasının kabul olmasını beklediklerini ifade etti. 67 yaşında olduğunu, şimdiye kadar böyle bir kış görmediğini söyleyen Gökyazı Köyü'nden Adil Sarıgündüz ise "Erzak bitti. Çareyi güneş duasına çıkmakta bulduk" dedi.

KARS'TA TOPRAK DONDU

Öte yandan hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Kars'ta toprak dondu. TEDAŞ ekipleri, Atatürk Caddesi'nde elektrik kesintisine neden olan arızayı bulmak için toprağı kazmak istedi. Yeraltına döşenen kablolara ulaşmak için kazı yapmaya çalışan işçiler, donan toprağı eşemeyince devreye taş kırmada kullanılan kırıcı kepçe sokuldu. Toprağın donması nedeniyle 30 dakikalık bir arızanın kendilerini gün boyu uğraştırdığını söyleyen mühendis Caner Turan, Kazmanın işlemediği toprağı taş kırma makinası ile eştik. Bu yüzden arıza giderme çalışmaları uzuyor" dedi.