Bodrum'un Yalıkavak beldesindeki Kardak kayalıkları manzaralı yazlığında yaşayan ve dün sabah saatlerinde yaklaşık 3.5 saat süren aramanın ardından polisler tarafından gözaltına alınarak akşam uçağı ile sorgulanmak üzere Ankara'ya götürülen dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın, aramalar sırasında polislerin ve savcının kendisine ve ailesine son derece samimi, sıcak ve saygılı davranmasından dolayı moralinin yüksek olduğu belirtildi.

Özkasnak'ın eşi Gülçin Reyhan Özkasnak'ın kendisini ziyaret eden yakınlarına, "Evimizi aramaya gelen ekipler çok saygılı ve ince davrandılar. Umarım bu davranışları Ankara'da devam eder. Bizi üzecek, rencide edecek bir şey yapmadılar. Ancak ömrünün büyük bir bölümünü bu ülkenin huzuruna adayan, yeri geldiğinde ailesi ve çocuklarına zaman ayırmayan bir ordu mensubunun bu yapılanları hak etmediği düşüncesini taşıyoruz. Adalet er geç yerini bulacak buna inancımız ve devlete güvencimiz tam. Ancak adalet yerine gelene kadar çekilen acıları bir daha nasıl telafi edeceksiniz?" dediği öğrenildi.

Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kaldığı 6 saat süresince iki kez sağlık kontrolünden geçirildiği, moralinin yüksek, tansiyonunun normal ve şekerinin de normal değerlerin biraz üstünde olduğu belirtildi. Özkasnak'ın okumak için yanına 4 kitap aldığı öğrenildi.

ZEYTİN KAPIDAN AYRILAMADI

Özkasnak Ailesi'nin İstanbul ve Ankara'da yaşayan yakınları, bu sabah erken saatlerde Özkasnak'ın villasına gelerek eşini ziyaret etti. Bir televizyon kanalında spiker olarak görev yapan kızı İnci Özkasnak'ın ise bugün Bodrum'a annesinin yanına gelmesinin beklendiği öğrenildi.

Emekli Tümgerenal Erol Özkasnak'ın 'Zeytin' adlı av köpeğinin ise bahçe kapısının önünde yatarak sahibini beklemesi dikkati çekti.

Özkasnak'ın dün arama yapılan Peugeot marka otomobilinin aynasında duran Atatürk fotoğrafı ve üzerinde deri bir cevşenin asılı olduğu görüldü.



YA(AÖ/AAA)