Siverek'in Esmerçayır Mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki Kenan Çelik, Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde yaşayan 18 yaşındaki nişanlısı Sultan Yıldız ile bugün dünya evine girdi. Esmerçayır Mahallesi'nde düğün için toplanılırken, damat Kenan Çelik ve bazı yakınları 3 araçlık konvoy ile sabah saatlerinde gelen Sultan Yıldız'ı almak üzere Çermik'e gitti. Gelini alan ve düğün alanına dönmeye çalışan 3 araçlık konvoy, Siverek'e 40 kilometre kala kar yağışı nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Bir süre ilerleyebilmek için uğraş vermelerine rağmen başarılı olamayanlar telefonla Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'nu arayarak yardım istedi.

KAYMAKAM KENDİSİ YARDIMA GİTTİ

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, iş makinelerine yolun açılması için talimat verdikten sonra genç çifti düğüne yetiştirmek için kendisi de makam aracıyla yola çıktı. Yaklaşık 1 saat süren zorlu yolculuğun ardından mahsur kalan konvoyun bulunduğu alana ulaşan Kaymakam Hersanlıoğlu, gelin ve damadı makam aracına alarak düğüne yetiştirmek üzere yola çıktı. İş makineleri de yolu açarak, mahsur kalan 3 aracın hareket etmesine olanak sağladı.

Kaymakam Hersanlıoğlu ile birlikte ilçe merkezine gelen genç çift, Esmerçayır Mahallesi'ndeki düğün alanında davul zurna eşliğinde karşılandı. Davetliler, genç çiftin ulaşımını sağlayan İlçe Kaymakamı Hersanlıoğlu'na alkışlarıyla destek verdi. Kendi düğünlerine ulaşmanın mutluluğunu yaşayan gelin ve damat, Kaymakam Hersanlıoğlu'na teşekkür etti. Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise, "Karla kapanan yolda mahsur kalan gelin ve damadımızı aldık, şimdi onları düğün evine getirdik. Görevimiz mutluluk hizmeti yapmaktır, gelin ve damada uzun bir ömür ve mutluluk diliyorum" dedi.

MS(HK/COŞ)