Etkili olan kar yağışı sonra köy yolları ulaşıma kapandı. Merkeze bağlı Killik Köyü'nde bulunan Uçar ailesi fertleri gece saatlerinde 60 DB 150 plakalı araçla kent merkezine doğru yola çıktı. İhsan Uçar yönetimindeki aracın zinciri kopunca araç, köyden 4 kilometre sonra kara saplandı. Bir süre kendi çabalarıyla aracını saplanan kardan çıkarmaya çalışan Uçar ailesi bunda başarısız olunca durumu jandarmaya bildirdi. Jandarmanın İl Özel İdaresi ekiplerine durumu haber vermesi üzerine iki kurtarma ekibi yola çıkarıldı. Önde bulunan greyder eşliğinde yol açılırken ekipler, içerisinde çocukların da bulunduğu 9 kişilik Uçar ailesine ulaştı. Kurtarma ekiplerini gören Uçar ailesi büyük sevinç yaşadı. Otomobil sürücü 42 yaşındaki İrfan Uçar, Killik köyünden Tokat'a gitmek için yola çıktıklarını belirterek, "Zincirlerimiz koptuğu için burada mahsur kaldık. Ameliyata girecek bir yakınımız için köyden Tokat'a gitmemiz gerekiyordu. Yaklaşık 2.5 saatir yoldayız. Ben 15 yıldır köyümüzde böyle kar görmedim" dedi. 

"YANIMIZA AYI GELDİ"

Araçta bulunan 15 yaşındaki Sergen Uçar da, kurtarılmayı bekledikleri 2.5 saati korku içerisinde geçirdiklerini belirterek, "Araç içinde mahsurduk. Otomobilin yanına ayı geldi. Pençeleriyle araca dokundu. Bizden tepki görmeyince geri gitti. Çok korktuk" dedi.

Özel İdare ekibinde bulunan saha amiri Ahmet Ağcalar ise ihbarı alır almaz yola çıktıklarını anlatırken yolu sabah saatlerinde açtıklarını ancak akşam üstü kar yağışının artması sonrası tekrar kapandığını söyledi. Yol açıldıktan sonra Uçar ailesi, İl Özel İdaresine ait jipe bağlanan halat ile kent merkezine getirildi.



MT,FY(EA/İD)