Doğu Anadolu Bölgesi'nin 'Çukurovası' olarak nitelendirilen Iğdır'ın rakımı 1050 metre olan ilçesi Tuzluca, karakışa teslim oldu. Kar yağışı nedeniyle 70'e yakın köyün yolunun ulaşıma kapandığı ilçede, İl Özel İdare ekipleri yolları kardan temizlemek için seferber oldu. Bu sırada üç ayrı köyden gelen hasta ihbarıyla ekipler alarma geçti.

Ekipler önce boğazına oyuncak parçası kaçan 2 yaşındaki Hatice Dağhan'ın yaşadığı yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Osman Köyünün yolunu ulaşıma açtı. Sadece 10 kilometrelik bölümü kardan kapanan köyün yolunu 6 saatte açan ekipler, Hatice Dağhan'ın ambulansla Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılmasını sağladı.

Oyuncak tabancadan kopan parçanın midesine indiği röntgen filmiyle belirlenince Hatice Dağhan, ambulansla Erzurum'a nakledildi. Hatice'nin babası Yılmaz Dağhan, yol temizleme ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

İl Özel İdaresi ekipleri, Kula köyünde merdivenden düşerek kafa travması geçiren 15 yaşındaki Adem Korkunç ile Aşağı Sutaşı köyünde şiddetli karın ağrısı çeken 40 yaşındaki Ali Baydemir de yolların kardan temizlenmesinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

AZ DAHA YOLDA DOĞUM YAPACAKTI

Kış mevsiminin ağır geçtiği ve kar kalınlığının 1 metreyi aştığı Muş'ta ekipler doğum hastası kadın için alarma geçti. Merkeze bağlı Kızılağaç Beldesine bağlı Özdilek Köyünde yaşayan Dürdane Esen'in doğum sancılarının arttığı bilgisi üzerine ekipler yola çıktı. Kızılağaç Belde Belediyesine ait iş makinelerinin de destek verdiği çalışmada 3 kilometrelik kardan kapalı yol ulaşıma açıldı. 112 sağlık ekiplerinin müdahale ettiği 34 yaşındaki Dürdane Esen ambulansla götürüldüğü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dördüncü doğumunu sezaryenle yaptı. Üç erkek oğlu olan ve yine bir erkek bebek dünyaya getiren Dürdane Esen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Zamanında yolların açılarak eşinin hastaneye taşındığını belirten Ahmet Esen, "Az daha gecikselerdi eşim yolda doğum yapacaktı" dedi.

Öte yandan Özel İdare ve Kızılağaç Belde Belediyesinin iş makinelerinin yolunu açtığı Özdilek köyünde düşerek kafası kırılan Nurten Pişkin de ambulansla hastaneye götürüldü.