Avrupa'da 2011 yılının en iyi havalimanı seçilen ICF Airports, Antalya'da düzenlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan 55 çocukla birlikte havalimanı bahçesine 300 turunçgil fidanı dikti. Etkinliğe ICF Airports Antalya Havalimanı eş genel müdürleri Ersal Göral ve Alexander Laukenmann katıldı.

Çevrenin korunmasına yönelik çalışma ve yatırımları hiçbir zaman yeterli görmeyeceklerini, sürdürülebilir yaklaşımın toplumsal duyarlılık haline getirilmesiyle olabileceğine inandıklarını belirten Eş Genel Müdür Ersal Göral, "Diktiğimiz 300 fidan çevremizi yeşillendirdiği gibi Antalya'mızın sembolü olan turunçgilleri yabancı ziyaretçilere tanıtmış olacak ve en önemlisi karbondioksit salınımının da düşmesini sağlayacak" dedi.

Etkinlikte tüm katılımcıların Çevre Haftası'nı kutlayan ICF Airports Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Alexander Laukenmann ise çevrenin korunmasına ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik etkin ve sistematik yaklaşımlarıyla Antalya Havalimanı'nı 'Yeşil Havaalanı Kuruluşu' belgesi, 'ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi' ve 'Havaalanı Karbon Akreditasyonu' sertifikaları gibi önemli sertifikalar ve ödüllerle de taçlandırdıklarını söyledi. Laukenmann, ICF Airports Antalya Havalimanı'nın çevre duyarlılığı ve iklimin korunmasına olan katkıları ve sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Aynı zamanda Avrupa Havaalanları Birliği tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyon programında ikinci etap olan emisyon azaltma seviyesine yükselen ilk Türk firması olan ICF Airports'un işlettiği Antalya Havalimanı'nda konuşmaların ardından çocuklar 1'inci Dış Hatlar Terminali'ne yakın bir noktada oluşturulan ağaçlandırma alanına geçti. Katılımcılar ve çocuklar turunçgil fidanlarını dikerek, fidanlara can suyu verdi. Havalimanı bahçesine dikilen fidanların bakımı, ICF Airports Antalya Havalimanı bahçe işleri görevlileri tarafından gerçekleştirilecek.