Olay, 'Seyir-A' adlı teknenin Kaleiçi Yat Limanı'ndan gezi için 10 yolcusuyla ayrılmasından yaklaşık yarım saat sonra, saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü noktaya tur tamamlandıktan sonra dönüş için hazırlık yapılırken, tekne, motor arızası nedeniyle dalgalı denizde falezler bölgesine doğru sürüklenmeye başladı. Bu sırada teknede bulunan Faslı yeni evli çift ve 8 Türk kadın yolcu, çığlıklar atarak yardım istedi. Baba Burnu bölgesine doğru yaklaşan gezi teknesinden gelen çığlıklar üzerine vatandaşlar Sahil Güvenlik ekiplerine ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik botları falezlere doğru sürüklenmeye devam eden tekneye yanaştı. Daha büyük olan Sahil Güvenlik ekibinin botuyla sürüklenen tekne açığa doğru çekilirken, Deniz Polisi'ne ait botla da teknedeki yolcular ve mürettebat tahliye edildi.

Kaleiçi Yat Limanı'na getirilen yolculardan sinir kriz geçiren iki kadın, limana çağrılan ambulanslarda ayakta tedavi edilirken, panik içindeki diğer yolcular ise güçlükle sakinleştirildi. Bazı yolcular ise tekne personelini acemi olmakla ve Sahil Güvenlik ekiplerine geç haber vermekle eleştirdi.

Fas'tan gelen çift ile diğer yolcular ise ifadeleri alınmak üzere Deniz Polisi'nin Kaleiçi Birimi'ne götürüldü. Sahil Güvenlik botunun açığa çektiği Seyir-A adlı tekne ise bir başka gezi teknesi ile kıyıya götürüldü.



ÖE(SU/CK)