Samsun'da fırtına nedeniyle dün oluşan dev dalgalar bugün de etkisini sürdürdü. 20 metreyi bulan dalgalar nedeniyle Rusya'dan Türkiye'ye tren vagonu getirdikten sonra açıkta beklerken dün sabah karaya oturan Malta bandralı 'Feruz' adlı kuru yük gemisi, kendi imkanlarıyla Mert plajının içerisine sığındı. 5 bin 786 grostonluk 16 mürettebatlı gemiyi plaj içerisinde gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Dün karaya oturan ve hacizli olduğu için personeli bulunmayan Moldova bandralı 66 metre uzunluğundaki 1082 grostonluk 'Hayk' adlı kuru yük gemisi de dev dalgalar nedeniyle suyla doldu. Doğupark anfitiyatro mevkiindeki geminin yarıya yakın bölümü suyla kaplandı. Meraklı vatandaşlar ise karaya oturan gemiyi yakından görmek için sahile geldi.

Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Mert Plajına sağınan geminin römorkörlerle kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek "Fırtınanın yavaşlaması halinde geminin bugün kurtarılma ihtimali var. Hacizli olduğu için sahipsiz durumda olan diğer geminin durumu ise hala belirsiz. Şu an bu gemi su almış durumda. Ancak herhangi bir parçalanma yok. Biz bölgede her türlü güvenlik önlemini almış durumdayız. Bu geminin de kurtarılması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz" dedi.