Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıktaki 700 nüfuslu Karadiğin köyünde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Hacer Koçak, 29 Mayıs günü oğlu Fırat’ı da yanına alarak ortadan kayboldu. Jandarmaya haber verilmesi üzerine genç kadın ve oğlu için arama çalışması başlatıldı. İnşaatlarda çalışan 31 yaşındaki Murat Koçak ile evli olan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Hacer Koçak'ın, nehir kenarında terlikleri bulundu. Hacer Koçak'ın oğlu ile birlikte Karasu Nehri'ne atlamış olma olasılığına karşın jandarma ve İl Afet Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri, Karadiğin Köyü'nden Kemah İlçesi'ne kadar olan yaklaşık 60 kilometrelik alanda arama çalışması başlattı.

Hacer Koçak'ın babası Hüseyin Atlı’ya son zamanlarda "Canım çok sıkılıyor, sıkıntı geliyor" diye yakındığı ifade edildi. Olayın ardından kayıp kadın ve oğlunu bulmak için 15 kişiden oluşan İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne bağlı Arama Kurtarma ekibi Karasu Nehri'nde geçen Salı günü, Hacer Koçak'ın çalılıklara takılmış cesedini buldu.

Genç kadının kayıp oğlunu bulmak için de aramalar aralıksız olarak sürdürüldü. Bugün sabah saat 10.30 sıralarında köye yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta Fırat-1 köprüsü yakınlarında amca Yılmaz Koçak yeğeninin cesedini nehir kenarında ağaca takılmış olarak buldu. Yeğenin cansız bedeni karşısında yıkılan amca Yılmaz Koçak'ın arama kurtarma ekiplerine haber vermesinin ardından bölgeye jandarma ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından küçük Fırat'ın cesedi nehirden çıkartılarak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Karadiğin köyü Muhtarı Hakkı Yıldırım 10 gündür aramaların sürdüğünü ve 3 gün önce annenin cesedine ulaşılmasının ardından bugün de küçük çocuğun cesedine ulaştıklarını söyleyerek, çok üzgün olduklarını anlattı.