Kemaliye'de 3 gün sürecek '34'üncü Kültür ve Doğa Sporları Şenliği'ne, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sporcu katıldı. Şenliklere Erzincan Valisi Selman Yenigün, Atk Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakalle, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Maliye Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) Onursal Başkanı Hasan Basri Aktan, KEMAV Başkanı İsmail Yücel, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı. Sportif kaya tırmanışı, akarsu sporları nehir kayağı, kano ve rafting, göl sporları su kayağı, kürek, dağ bisikleti, trekking gibi bir çok etkinliğin düzenlendiği şenliklerin ilk gününde Karanlık Kanyon'da gerçekleştirilen 'base jump' atlayışları ilgi gördü.

ATLAYIŞ PARKURU 2010'DA YAPILDI

2010 yılında teknik ekip ve yardımcı elaman toplam 30 kişinin, 10 günlük çalışmasıyla 500 metre uzunluğunda ve 500 metre yüksekliğinde atlayış parkurunun yapılmasının ardından sporcular 3 yıldır Karanlık Kanyon'da yaptıkları atlayışlar ile adrenalinin doruklarına ulaşıyor. Şenliklere katılmak için Türkiye’nin bir çok yerinden ilçeye gelen vatandaşlar, atlayışları izleyebilmek için tarihi taş yol üzerinde kendileri için belirlenen alana akın etti. Atlayışları yakından izlemek için geldiklerini belirten vatandaşlar, Kemaliye’nin adrenalinin başkenti olduğunu söyleyerek herkesi buradaki güzellikleri görmeye davet ettiler.

BAZILARI NEHRE DÜŞTÜ

Base jump atlayışlarına Türkiye, Avustralya, Avusturya, İngiltere, Almanya, Fransa, Slovenya’dan sporcular katıldı. 3'ü Türk, 2’si kadın toplam 15 sporcu halat vasıtası ile kanyonun ortasına kadar ilerleyip teker teker kendilerini boşluğa bıraktı. İzleyenlerin alkışları ile havada yaklaşık 10 saniye büyük bir hızla yere doğru ilerleyen sporcular, daha sonra paraşütlerini açarak belirlenen noktalara indi. Bazı sporcuların halat üzerinde akrobasi gösterisi yapıp taklalar atması izleyicilerin nefeslerini kesti. Kemaliye ilçesi'ne 5 kilometre mesafedeki Karakoçlu ve Sandık köyü mevkiinde yapılan atlayışlarda bazı sporcular rüzgarın azizliğine uğrayarak Karasu Nehri'ne düştü. Suya düşen sporcular nehir üzerinde bekleyen bota çekildiler.

Öte yandan şenlikler kapsamında akşam düzenlenecek müzik eğlence programları Dağlıca'daki şehitler nedeni ile iptal edildi.

RD(KS/COŞ)