E-130 Karayolu'na yakın noktada Kayacık Mahallesi'nde, son yağışlarla birlikte toprağın iyice yumuşaması sonucu heyelan meydana geldi. Heyelanda yükseklerdeki toprak yığınları aşağı doğru kayarken, burada E-130 karayolu kenarına yapılan beton istinat duvarı da yıkıldı. Daha sonra aynı yerden geçmekte olan doğalgaz ana taşıyıcı borusu kırıldı. 

Dün gece olay yerinde polis ve itfaiye ekipleri geniş önlemler alırken, ilçeye doğalgaz akışını kontrol eden ana vanalar kapatıldı. Bu süre içinde borulardaki gazın çıkışı kontrollü bir şekilde tamamlandı. Ancak 40 bin nüfuslu ilçe de doğalgazsız kaldı. Bölgede dağıtımdan sorumlu Armagaz firması yetkilileri onarım için çalışmalara hemen başladı.   Öncelikle kayan toprak yığınları iş makinalarıyla kaldırıldı. Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu da olay yerinde inceleme yaptı. Armagaz firması yetkilisi Ayhan Kaya, zarar gören borunun ana taşıyıcı boru olduğunu belirterek, "Çalışmaları umduğumuzdan daha kısa sürede bitirmeye çalışıyorum. Bu akşam yeniden gaz verebiliriz" dedi.

Dondurucu kış ortasında evleri doğalgazsız kalan Karamürselliler ısınmak için elektrikli ısıtıcılardan yararlanmaya çalışırken, biran önce onarımın tamamlanıp gaz verilmesini beklediklerini söyledi.



OU-AÖ(MB/AAA)