Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, yıllarca sanayi ve evsel atıkların boşaltılması nedeniyle aşırı kirlenen İzmit Körfezi'nin alınan önlemlerle temizlendiğini belirterek, artık denize girilebileceğini ilan etmişti. Geçen ay da, Karamürsel İlçesi sahilinde deniz suyunun tüm kriterlere uyduğu belirtilerek buradaki plaja mavi bayrak çekilmişti.

Karamürsel ve Ereğli semtinin doğu sahilinde iki ayrı plaj bulunmasına rağmen, isteyen Ereğli'nin doğu bölgesindeki yazlık evlerinin önlerinde de denize girebiliyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi, Ereğli semtinde vatandaşların yazlık evlerinin tam önüne yüksek bir tahte perde çektikten sonra, kenarlarını da denize doğru yaklaşık 50'şer metre mendirek gibi kayalarla doldurmaya başladı.

Burada tesettürlülerin denize girebileceği çevresi kapalı kadınlara özel bir plaj yapılacağını öğrenen yazlık sahipleri, bugün toplanarak çalışmaları durdurttu. Burada yazlıkların yanı sıra yaz kış oturulan evleri de olan Karamürselliler, açılan imza kampanyasına katıldı. İmza kampanyasına katılanlar arasında tesettürlülerin de olduğu görüldü.

Bazı vatandaşlar ise doğal dokunun mendirekle tahrip edildiğini, bölgedeki en güzel sahil yürüyüş bandının denizden mahrum bırakıldığını da belirterek, "Bu yapı ayrıca denizden esen rüzgarı keserek, doğal havalandırmaya mani olacak. Bu görüntü çirkinliği çağa yakışmayan bir utanç duvarıdır. Halkımızın ailece denizden, güneşten, buranın havasından, doğallığından faydalanmasından mahrum edilmesidir. Hangi vatandaş kendi evinin önüne, o güzelim sahil dokusuna böyle bir paravan konmasını ister?" diyerek topladıkları imzaları belediye yetkililerine ileteceklerini, gerekirse yargıya başvuracaklarını bildirdiler.

Büyükşehir belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.



OU(MB/AAA)