Kocaeli'ye bağlı Karamürsel Kapalı Cezaevi'nden önceki gece infaz koruma memurlarını etkisiz hale getirerek kaçan dört mahkumdan Yılmaz Tıraka, Bursa'da jandarma tarafından zeytin bahçesinde yakalandı. Jandarma, Tıraka'nın yanında bulunan ve kaçan diğer mahkumu, aralarında komandoların da bulunduğu 150 kişilik ekiple arıyor.

Karamürsel'in Sarıkum Mahallesi'nde bulunan Kapalı Cezaevi'nde önceki gece infaz koruma memurunu etkisiz hale getiren 'Sahtecilik' ve 'Hırsızlık' suçlarından hükümlü Yılmaz Tıraka, Levent Kara, Umut Kaya ve İrfan Yeşilyurt, tuvalet penceresinden atlayarak kaçtı. Ormanlık alanda izlerini kaybettiren Umut Kaya, Yalova'nın Altınova İlçesi'ndeki bir akrabasının evinde jandarma tarafından yakalandı. Kaçan mahkumlardan Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne bağlı Çakırlı Beldesi'nde oturan Yılmaz Tıraka'nın ise beldeye gelebileceği ihbarını alan jandarma bölgede önlem aldı.

Yanında adı öğrenilemeyen bir mahkum ile otostop yaparak evine gelmek isteyen Yılmaz Tıraka, jandarmayı görünce arkadaşı ile araçtan inip kaçtı. Yaşanan kovalamacadan sonra Tıraka, sabah saat 07.30'da özel eğitim gören köpeklerinde yardımıyla Üreğil Köyü yakınlarında zeytin bahçesinde jandarma tarafından yakalandı. Yaklaşık 150 kişiden oluşan, aralarında komandoların da bulunduğu jandarma ekipleri, kaçan diğer mahkumu arıyor.

Yakalandıktan sonra jandarma bölük komutanlığına getirilen Yılmaz Tıraka, sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken gazetecilerin, "Pişman mısınız. Neden kaçtınız" sorusuna, "Hayır pişman değilim. Hakim ve savcıların yüzünden kaçtım. Altı aydır suçsuz yere cezaevinde yatıyordum" yanıtını verdi.

Kaçan diğer mahkumların arama çalışmaları devam ederken, Yılmaz Tıraka ise cezaevine gönderilecek.

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa),