Kaza, Karaman Mersin karayolu yolunun 25'inci kilometresindeki Kozlubucak Köyü yol ayrımında saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Ailesi ile birlikte Mersin'in Silifke İlçesi'nde geçirdiği tatilden dönen polis memuru 42 yaşındaki Rauf Ruhi Dinçer, yönetimindeki 18 DA 157 plakalı hafif ticari araçla seyir halinde iken iddiaya göre kendisini sollayarak aniden önüne geçen otomobil nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Yol kenarındaki demir elektrik direğine çarpan araç şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası sürücü Rauf Ruhi Dinçer ile yanında bulunan eşi Serpil (34), kızları Sibel (16) ve Melike (13) ile oğulları Mustafa Dinçer (10) otomobilden fırlayarak tarlaya savruldu. Ağır yaralanan Dinçer ailesi olay yerine gelen 112 acil servis ambulansları ile Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis ve jandarma çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, elektrik dağıtım şirketi yetkilileri kaza sonrası yola savrulan tellerdeki elektriği kesti. Ankara Mamak Emniyet Şube Müdürlüğü'nde Koruma Polis Memuru olarak görev yaptığı öğrenilen Rauf Ruhi Dinçer'in polise, "Süratle gelen bir otomobil beni solladıktan sonra aniden önüme girdi. Bu sırada kontrolümü kaybettim. Sonra kaza yaptım." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, kazaya sebep olduğu ileri sürülen otomobil ve sürücüsünü tespit etmek için çalışma başlattı.



SÖ(İA/SS)