Olay, Karaman kent merkezinde Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir iş merkezinde meydana geldi. Merdivenlerden binanın 6'ncı katındaki ofise açık kapıdan girdiği sanılan sokak kedisi açık pencerenin pervazına çıktı. Sürekli miyavlayan kedi diğer ofislerde bulunan çalışanlar tarafından fark edildi. Pencerinin kenarında bulunan kedinin yaklaşınca ürkerek atlayacağı endişesi yaşayan çalışanlar, yan taraftaki ofisin penceresinden fırça ile hayvanı odanın içerisine iteklemeye çalıştı. Bir ara ofisin içine giren kedi tekrar pencere kenarına çıktı. Fırça sapının kısa kalması sonucu bu girişimde başarılı olamayan vatandaşlar, bu kez kedinin inmesi için ofisin içerisine süt ve ekmek bıraktı. Ancak kedi pencere kenarından inmedi.

Binanın son katında gerçekleştirilen kurtarma çalışmasını vatandaşlar da aşağıdan meraklı bakışlarla izledi. Uzun uğraşlar sonrası başarılı olamayan ofis çalışanları, Karaman Belediyesi İtfiayesi'ni aradı. Binanın son katındaki pencerede kedinin mahsur kaldığı ihbarını yapan vatandaşlar, ekiplerin 'Çıktığı gibi kendi iner' cevabını verdiğini iddia etti.

Yaklaşık 4 saat pencerenin kenarında duran kedi, ofisin içerisine giren bir kişinin yavaşça yaklaşarak, aşağı ve yukarı doğru açılan pencereyi fırça ile kapatmasıyla ofisin içerisine alındı. Kedi daha sonra sokağa bırakıldı.



SÖ(İA/CK)